The Way

Pilgrimsvandring

Oppdag Languedoc
Landskapet
Strendene
Fiskehavnene
Landsbyene
Elvene
Kanalene
Fjellet
Vinen
Kjøkkenet
Historien
Tematurer
Lenker og tips
Reise/opphold
Aktiviteter
Kart og turtips
Boligkjøp
Festivaler

Kontakt
Pilgrimsvandring til Santiago de Compostela i nordvest-Spania der relikvier etter apostelen Jacob skal ligge, har fått en ny oppsving de siste årene. I 2004 vandret over 200 000 på deler av La Camino. To av de fire pilgrimsrutene fra Frankrike går gjennom regionen Occitanie.  Den sørligste ruten, Via Tolosana starter i Arles og går via Montpellier og Toulouse. En annen vakker og mye benyttet rute, Via Podiensis, starter i Puy-en-Velay og følger i en lengre etappe elven Lot gjennom bl.a. Cahors. Filmen The Way (2010) med Martin Sheen i hovedrollen bidro også til interesse for pilgrimsvandring mot Compostela.

Saint-Guilhem-le-Désert Via Tolosana
Startpunkt er Arles på østbredden av elven Rhone.  Blant de mange idylliske landsbyer langs ruten  er Saint-Guilhem-le-Désert ved elven Herault. Den er på UNESCOs verdenarvliste. Det samme er Canal du Midi som følges på etappen opp til Toulouse.
Detaljert beskrivelse  interaktivt  kart (fransk).
Rocamadour
Via Podiensis
Ruten starter i imponerende Le-Puy-en-Velay og går mot sør-vest til den  treffer elven Lot og følger den videre vestover. Her ligger vakre landsbyer som perler på en snor,  Estaing, Conques og til slutt Cahors. Mellom Figeac og Cahors velger mange en nordlig alternativ rute for å få med seg Rocamadour der mange klatrer opp de 213 trappetrinnene til kapellet på toppen av klippen.
Detaljert beskrivelse  interaktivt kart (fransk).
Cahors
Andre lenker
Wikipedia
santiago-compostela.net
caminoadventures.com
UNESCO Santiago de Compostela