Cevennes nasjonalpark

Oppdag Languedoc
Landskapet
Strendene
Fiskehavnene
Landsbyene
Elvene
Kanalene
Fjellet
Vinen
Kjøkkenet
Historien
Tematurer
Lenker og tips
Reise/opphold
Aktiviteter
Kart og turtips
Boligkjøp
Festivaler

Kontakt
Det som slår de fleste som besøker Frankrikes største nasjonalpark, er kontrastene.  Fjellkjeden som var dekket av hav for 200 millioner år siden, preges av store kalksteinsplatåer, causses, som flere steder er blitt gjennomskåret av raviner. Den lengste og mest imponerende er Gorges de Tarn.   L'ambîme de Bramabiau, oksens brøl, der elven Boheur har skåret seg  bratt ned i terrenget, er et annet spektakulært naturfenomen, i likhet med den rosa grotten Dargilan.
Oppå platået kan en komme over skoger av naturlige skapte dolomitt- skulpturer som i Montpellier-le-Vieux. Til værobservatoriet på Mont Aigoual (1567 moh) kan en kjøre helt frem med bil. Men det er ikke vanskelig å finne nærmest uberørt natur, slik Robert Louis Stevenson beskrev i klassikeren "En reise med esel i Cevennes" for over 100 år siden. De gamle sauetråkkene egner seg godt for fotturer langt fra bilveier og andre støykilder, og et møte med Cevennes rike flora og fauna. Flere dyrearter er med hell tilbakeført til området.


Florac ved elven Tarn kan være utgangspunkt og base for utforsking av Cevennes. Men også fra byene Milleau og Mende i nord er det kort vei inn i fjellområdet. Til disse byene kan en velge å kjøre bil eller ta tog for å unngå å måtte returnere til samme sted.
I Gorge de Tarn oppleves vill natur, og også idylliske landsbyer og mindre boplasser der murhusene nærmest går i ett med fjellsiden.

Et opphold i Cevennes bør absolutt inneholde en båttur på elven. Kano og kajakk kan leies flere steder langs Tarn.  Det finns tilrettelagte turer både i rolige strekninger for nybegynnere og i mer krevende partier for de helst som vil utfordre naturkreftene. Utleie foregår fra april til september. Tidligere på våren kan stor vannføring medføre risiko. 

3 mil fra Milleau, langs Canyon de  la Dourbie,  ligger Cantobre (t.v.). Denne helt spesielle pittoreske landsbyen er bygget på et kalkplatå mellom høye dolomitter, altså noe av det som er mest karakteristisk ved Cevennes.

Ved foten av fjellområdet i sør kan man reise med det lille damptoget mellom Anduze og St Jean du Gard.