logo
Fra Pyreneéne

Tematurer

Oppdag Languedoc
Landskapet
Strendene
Fiskehavnene
Landsbyene
Elvene
Kanalene
Fjellet
Vinen
Kjøkkenet
Historien
Tematurer
Lenker og tips
Reise/opphold
Aktiviteter
Kart og turtips
Boligkjøp
Festivaler
Kontakt

Med sin mangfoldige natur, rike kultur og spennede historie er Languedoc godt egnet for tematurer innenfor flere områder. Det kan legges opp til dagsturer, weekend- eller ukesturer. Herault turistkontor har bl.a. utarbeidet en serie forslag til dagsutflukter under tittelen "Un jour, une route, un terroir". Større reiseselskap arrangerer streiftog i inntil en uke i området med et eller flere tema. Det er selvfølgelig mulig å kjøre tilsvarende på egenhånd, og kombinere. Nedenfor er lenker til noen turforslag som er velprøvde. Det anbefales å velge vår- eller høstsesongen for å unngå turiststrømmene.

Økoturisme, geoturisme, bærekraftig og grønn turisme er alle betegnelser på trender innen reiseliv som etterspørres i stadig større grad. Felles for disse er at de  har som mål å tilrettelegge for en turisme som
  • gir nærkontakt med uberørt natur uten å belaste den
  • gir kunnskap om stedets natur, kultur og geografiske særtrekk
  • gir autentiske opplevelser       
  • bidrar til å ivareta området i tråd med lokale interesser
Langedoc er på mange måter svært godt tilrettelagt for denne type småskala turisme, og flere lokale foretak bygges nå opp for å synliggjøre dette overfor de tilreisende.  Her er noen aktuelle adresser:

Languedoc Nature,  Ecotour