logo

Kart og turtips

Oppdag Languedoc
Landskapet
Strendene
Fiskehavnene
Landsbyene
Elvene
Kanalene
Fjellet
Vinen
Kjøkkenet
Historien
Tematurer
Lenker og tips
Reise/opphold
Aktiviteter
Kart og turtips
Boligkjøp
Festivaler

Kontakt
Kart
Forstørr

En rekke forslag til dagsturer i bil eller til fots er beskrevet i John og Pat Underwoods "Walking in Provence and Languedoc-Roussillon" i serien Sunflower books. Utgangspunktet for disse og de fleste andre turer i området kan nåes på under et par timer fra nær sagt hvor som helst i regionen. Ofte kan det imidlertid være knapp tid med èn dag til å utforske et område, og da anbefales overnatting i byer som for eks. Mende (for besøk i Lozère, Cévennes, Aubrac), Carcassonne (Montagne Noire, Corbières) eller Aigues-Mortes (Camargue).
Når en komponerer turer over en eller flere dager, er det en del byer og steder en absolutt bør få dekket inn (klikk på navn):
Nîmes, Montpellier, Sète, Beziers, Carcassonne med La Cité, Perpignan, Narbonne, Aigues-Mortes, Cèvennes,  Demoiselles, Georges du Tarn, St-Guilhem-le-Désert, Pays Cathare med festningene Termes, Peyrepertuse og Quéribus.


Utenom vanlig reiselitteratur, er det skrevet en rekke bøker av nordboere som har slått seg ned i Languedoc. Disse anbefales:
- Notes from Languedoc, Rupert Wright (ISBN 009190563X)
- Virgile's Vineyard, Patrick Moon (ISBN 0719565170)
- Hot sun cool shadow, Angela Murrills ( ISBN 0749083549)

Bok med tips fotturer (franceonfoot.com)


Turistinformasjon: Gard,  Herault,  Aude