logo

Reise og opphold

Oppdag Languedoc
Landskapet
Strendene
Fiskehavnene
Landsbyene
Elvene
Kanalene
Fjellet
Vinen
Kjøkkenet
Historien
Tematurer
Lenker og tips
Reise/opphold
Aktiviteter
Kart og turtips
Boligkjøp
Festivaler

Kontakt

Linker:

Frankrikes turistkontor

Logis de France

AirFrance

Norwegian

SAS

SNCF-TGV

REISE

Romerne bygget Via Domitia gjennom Languedoc til Spania 120 f.Kr. Deler av den gamle trasèen kan sees langs motorveien A9 –”La Languedocienne” som binder sammen byene fra Nîmes i øst til Perpignan i vest.  Disse 20 milene kan gjøres unna på mindre enn to timer. Det er samme tid og distanse om en svinger av til Cascassonne.
Ellers har høyhastighetstoget TGV stoppested i de større byene i området med korrespondanse til de mindre, og her finns tre flyplasser.

Fly:
 
AirFrance har 10-15 daglige avganger mellom Montpellier og de to hovedflyplassene i Paris, Charles de Gaulle (CDG) og Orly. Norwegian har sommerruter til Montpellier fra København.

Til Paris-CDG flyr Norwegian, SAS,  Flyr og KLM/AirFrance direkte fra Oslo og fra flere norske flyplasser med ett stopp. Alle disse flyr også til Nice direkte eller med en mellomlanding. KLM har også en daglig tur-retur til Montpellier via Amsterdam

Perpignan - Riversaltes flyplass opereres bl.a. av AirFrance (Paris).

For byene lengst i vest (som Perpignan, Collioure) kan fly til Barcelona være et godt alternativ. Her flyr både SAS og Norwegian direkte.

Tog

Utenom fly er høyhastighetstog TGV et nesten like raskt og langt mer opplevelsesrikt alternativ. Toget tar 3-4 timer fra Paris sentrum (Gare de Lyon) eller CDG-flyplassen gjennom vakre Rhône-dalen til Nîmes, Montpellier og videre helt til Perpignan.

Flyr du til Barcelona, går det nå TGV under Pyrenèene til Perpignan, Narbonne, Beziers, Sète og Montpellier (3 timer).

TIPS! Du kan kjøpe TGV-billetter  på internett 4 måneder før avreise. Er du tidlig ute, kan du oppnå priser ned i 25 Euro på enkelte avganger for strekninger som ellers kan koste opp mot 130 Euro.

Lavprisselskapet OUIGO har TGV-avganger fra Paris Gare de Lyon og CDG flyplass til Montpellier med priser helt ned i !9 Euro. Fra mars 2023 også til Sète, Agde, Beziers, Narbonne og Perpignan.

Opphold

Utenom hoteller har Frankrike en rekke turistresidenser, leilighetshotell på 1-4 rom som leies ut på ukesbasis, vanligvis fra lørdag. Selskaper som driver flere slike i området, er ODALYS og Mer Montagne Vacanes.  En ny operatør av ferieboliger er Tohapi.

Det finnes en rekke campingplasser med hytter eller MOBIL-HOMES. En 4-stjernes på stranden mellom Sète og Agde er Le Castellas.

Hoteller i Sète: Port Marine (også leil), Grand Hotel og l'Orque Bleu ved kanalen. For turistinformasjon sjekk sidene til  Frankrikes turistkontor.